Vijesti 25.10.2022.

Mitrašinović osuđen zbog otmice u Štrpcima, nije nađen u fočanskoj bolnici, sumnja se na bijeg

ČITANJE: 1 minuta

Miodrag Mitrašinović, jedan od osuđenih u slučaju otmice 20 civila iz voza u Štrpcima, nalazi se u bijegu, saznaje Klix.ba.

Ova informacija još uvijek nije potvrđena iz policijskih izvora, međutim, saznaje se da sudska policija Mitrašinovića nije pronašla u bolnici u Foči gdje je bio na liječenju niti na adresi stanovanja, što ostavlja sumnju da je pobjegao iz zemlje.

Sud BiH Mitrašinovića je u petak osudio na 13 godina zatvora u prvostepenoj presudi zbog učešća u otmici 20 civila iz voza u Štrpcima 27. februara 1993. godine, koji su nakon toga ubijeni na području Višegrada.

Dan ranije pripadnici SIPA su u Višegradu uhapsili učesnike u ovom zločinu, njih šestoricu, kako bi obezbjedili njihovo prisustvo na izricanju presude, međutim, Mitrašinović nije uhapšen jer je bio na liječenju u bolnici u Foči zbog stomačnih problema, tako da nije prisustvovao ni izricanju presude.

Klix.ba saznaje da sudska policija Mitrašinovića nije pronašla u bolnici, ali ni na adresi stanovanja.

Naime, prema sudskom rješenju osuđenima u predmetu Štrpci određen je pritvor zbog opasnosti od bjekstva, koji po ovom rješenju može trajati najduže devet mjeseci ili do nove odluke Suda.

(SB)