Politika 03.03.2016.

Mitrović napustio SNSD i mjesto Dodikovog savjetnika

ČITANJE: 2 minute
stefan mitrovic
Stefan Mitrović podnio je ostavku na sve stranačke funkcije u SNSD-u. Sin poslanika Vojina Mitrovića napustio je i radno mjesto savjetnika predsjednika Republike za poreske i inspekcijske poslove.

Kako ATV saznaje, mlađi Mitrović ljubav sa SNSD-om raskinuo je jer je nezadovoljan podjelom funkcija u bijeljinskom odboru stranke. Trenutno je, saznajemo, na godišnjem odmoru, a njegov otac Vojin Mitrović potvrđuje informacije ATV-a, ali razloge poteza svog sina ne otkriva.

– Istina je da je podnio ostavku na mjesto savjetnika predsjednika i isto tako na sve stranačke funkcije. Ne bih pričao o njegovim razlozima, ja vam savjetujem da pozovete kabinet predsjednika i od njih dobijete razloge te ostavke- rekao je poslanik SNSD-a u NS RS Vojin Mitrović.

Na naše pozive i pitanja, koja smo poslali, iz kabineta predsjednika Republike danas nisu odgovarali. Kako ATV saznaje, mlađi Mitrović je htio stranačku funkciju u Bijeljini, a stariji Vojin je imao aspiracije da stane na čelo tog gradskog odbora.

Kako je ta funkcija ipak pripala Nedeljku Ćoriću, Mitrovići su ostali kratkih rukava. Novi predsjednik Ćorić se nije javljao na telefon, a član glavnog odbora Milica Marković poručuje da su u bijeljinski odbor izabrani najkvalitetniji ljudi. Stefan Mitrović je, kaže, premlad za to.

– Nije ni Vojinu Mitroviću bila ponuđena ta funkcija. Tako da, šta su oni mislili i očekivali u svojim glavama, ja zaista ne znam, ali pretpostavljam da su ti istupi povezani s tim, jer očito on kao mlada osoba je imao velike ambicije i za sebe i za svog oca- rekla je član Glavnog odbora SNSD-a Milica Marković.

Markovićeva poručuje da je Stefanov potez ne čudi. U stanku je, kaže, došao prije samo godinu, kada se njegov otac priključio SNSD-u.

Vojin Mitrović uzvraća da sina podržava, ali da će ostati u stranci.

– Ja i dalje ostajem u SNSD-u, ja sam uradio za SNSD ono što je bilo bitno 2014. godine, naravno da ostajem, a vrijeme će pokazati ko je lojalan u SNSD-u, a ko ne- rekao je Vojin Mitrović.

Vojin Mitrović priključio se najjačoj partiji u Srpskoj prije godinu dana. Tada se spekulisalo da je jedan od kupljenih poslanika u aferi “Papak” što su svi odreda u SNSD-u demantovali. Ubrzo je njegov sin Stefan našao uhljebljenje u Palati predsjednika Srpske. Taj angažman bio je kratkog daha, a Vojin uvjerava da ostaje vjeran predsjedniku SNSD-a.

(Atv)

Oznake: Vojin Mitrović