Vijesti 17.01.2023.

Mitrović sa predstavnicima Unije poslodavaca Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović sastao se danas u Banjaluci sa predstavnicima Unije poslodavaca Republike Srpske, koju je predvodio predsjednik Unije Saša Trivić.

Ministar Mitrović istakao je posvećenost Vlade Republike Srpske strateškom razvoju privrede kroz sprovođenje mjera koje će dovesti do privrednog razvoja Republike Srpske, te naglasio spremnost da Ministarstvo i Unija održavaju snažne partnerske odnose koji će doprinijeti stvaranju boljeg poslovnog ambijenta.

Na sastanku je razgovarano i o realizaciji Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2023-2025. godine, kao i o unapređenju postojećih i usvajanju novih strateški važnih dokumenata Vlade Republike Srpske za razvoj privrede, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva.

Sagovornici su naglasili važnost nastavka stimulativne podsticajne politike koja će dovesti do značajnog tehnološkog unapređenja privrede, kao i promociji investicionih potencijala Republike Srpske, a među važnim mjerama izdvojeni su i reforma obrazovnog sistema u cilju prilagođavanja potrebama tržišta rada.

Takođe, konstatovano je da je rasterećenju privrede doprinijelo i smanjenje fiskalnih i parafiskalnih nameta, kao i optimizacija administrativnih procedura i formalnosti kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou.

Razgovarano je i o važnosti nastavka procesa digitalne transformacije privrede, podršci razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, sistemskom suzbijanju sive ekonomije, kao i ravnomjernom regionalnom razvoju privrede Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali pomoćnici ministra, dok su u delegaciji Unije poslodavaca Republike Srpske bili i Predrag Zorić i Zoran Škrebić.

N.M.