Vijesti 29.09.2020.

MJERA: Banjalučki Osnovni sud naredio privođenje Halida Muslimovića na iduće ročište

ČITANJE: 3 minute

Osnovni sud u Banjaluci dao je naredbu za prinudnim dovođenjem poznatog pjevača Halida Muslimovića na ročište zakazano za 28. oktobar.

Muslimović, optužen za krivično djelo nanošenja tjelesnih povreda Sonji Bašić, nije se pojavio na pretresu 17. septembra, nakon čega je postupajući sudija donio naredbu da ga na naredno ročište privedu pripadnici Sudske policije Republike Srpske.

Muslimović se tereti da je 27. jula proše godine u periodu od dva do tri časa ujutro, na relaciji magistralnog puta Banjaluka – Kozarac, zadao više udaraca Bašićevoj s kojom je bio u emotivnoj vezi.

Prijetnje

Pored udaraca, Muslimović je, prema navodima iz optužnice, a što je potvrdila i Bašićeva tokom svjedočenja, kritične noći ugrizao žrtvu, te joj uputio niz pogrdnih riječi i prijetnji.

– Je…. te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti ko sam ja!? Vozaću te u gepeku, mrak će te progutati – govorio je Muslimović ženi koju je prethodno više puta udario šakom u glavu.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Muslimović je, nakon kraće prepirke s oštećenom u svom automobilu „pežo 607”, udario Bašićevu više puta šakom u lice.

– U jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača, gde je sjedila oštećena. Zatim je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton – navodi se u optužnici.

Ugriz

No, ni tu nije bio kraj mukama nesrećne žene.

Nakon što je bacio na beton, Muslimović je podigao Bašićevu, udario je ponovo šakom u lice, a zatim i ugrizao za desno rame.

Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužilaštvo, Bašićeva je zadobila višestruke povrede u vidu nagnječenja i ugriza.

– Oštećena je zadobila krvne podlive na donjoj vilici, desnom ramenu, četiri krvna podliva s unutrašnje strane desne nadlaktice, dva krvna podliva desne podlaktice, krvni podliv s leđne strane grudnog koša desno i oguljotine kože unutrašnje strane lijevog lakta – precizirano je u optužnici.

Vještak

Nakon iživljavanja, Muslimović je Bašićevu ugurao u “pežo 607”, a nasilje se nastavilo sve dok nisu stigli u Banjaluku.

Nesrećna žena je zaprijetila Muslimoviću da će pozvati policiju, a optuženi je, uz psovku na račun policije, zaprijetio Bašićevoj da će je progutati mrak.

– Osnovanost optužnice i krivica osumnjičenog proizilaze iz iskaza oštećene Sonje Bašić, koji je u cjelosti potvrđen materijalnim dokazima, brojnom medicinskom dokumentacijom za oštećenu. Pored navedenog, optužnica je potvrđena nalazom i mišljenjem vještaka sudske medicine Milana Srdića, te službenim zabilješkama policije – navodi se u obrazloženju banjalučkog tužilaštva.

Kazna

Kazna na koju može biti osuđen Halid Muslimović zbog brutalnog batinanja i napada na bivšu ljubavnicu Sonju Bašić je 550 evra (1.100 maraka).

Naime, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je sa optužnicoma koja Muslimovića tereti za nanošenje telesnih povreda dostavilo i prijedlog sankcije koju će sud, ukoliko utvrdi da ima dovoljno dokaza, najverovatnije i prihvatiti kao maksimalnu.

Tužilac je tako zatražio da Osnovni sud u Banjaluci nakon sprovedenog postupka optuženom Halidu Muslimoviću za krivično djelo tjelesna povreda utvrdi novčanu kaznu u iznosu od 700 KM, a za ugrožavanje bezbjednosti 400 KM.

(Srna)