Vijesti 23.02.2019.

MJERE ŠTEDNJE Nekoliko ulica na Starčevici dobilo štedljivu rasvjetu

ČITANJE: 1 minuta

Na više lokacija u gornjem dijelu Starčevice, postojeća javna rasvjeta zamijenjena je LED tehnologijom, kako bi se obezbijedila bolja osvjetljenost ulica i umanjila izdvajanja za troškove električne energije.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove, 130 natrijumovih svjetiljki u četiri ulice u ovoj mjesnoj zajednici zamijenjeno je led rasvjetom, čime će se ostvariti značajne uštede u gradskom budžetu.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je večeras obišao izvedene radove, precizirao je da je rasvjeta zamijenjena u ulicama: Jovana Jančića, Ognjena Price, Kosovke djevojke i Rajka Bosnića. Za ove radove, prema njegovim riječima, izdvojeno je oko 35.000 KM.

Istovremeno, demontirane sijalice neće biti bačene, nego upotrebljene u mreži javne rasvjete na seoskom području, odnosno Bistrici, Gornjoj piskavici, Kolima i Stričićima.

Procjenjuje se da će, zbog manje potrošnje struje, zamjenom ovih sijalica samo u ove četiri ulice godišnje biti ušteđeno do 7.500 KM, dok će, istovremeno, mještani imati znatno kvalitetnije osvjetljenje.