Vijesti 30.07.2021.

MJESEC I PO INTENZIVNIH RADOVA: Počela sanacija klizišta u Priječanima

ČITANJE: 2 minute

U petak su počeli radovi na sanaciji saobraćajnice u naselju Priječani, za šta je Grad izdvojio 51.000 KM.

Ovo naselje obišao je i gradski menadžer Bojan Kresojević, koji je kazao da se u narednih 45 dana očekuju intenzivni radovi na ovoj dionici, kako bi mještani ovog naselja dobili bezbjednu saobraćajnicu, saopšteno je iz Gradske uprave.

– Komisija, koja je trebalo da izvrši prijem radova, utvrdila je da su oštećenja posljedica klizišta, koje su na ovom dijelu puta izazvale podzemne i površinske vode. U ovom trenutku najvažnije je da se što prije izvrši sanacija, jer su mještani ovog naselja u strahu da se stanje ne pogorša i tako ugrozi nečiju bezbjednost – kazao je Kresojević.

Osim sanacije, gradski menadžer je najavio da će nastavak izgradnje saobraćajnice u naselju Priječani biti uvršten u Plan kapitalnih investicija Grada Banje Luke, te da će Grad nastojati da obezbijedi sredstva kroz rebalans budžeta, kako bi ovaj projekat od velikog značaja za mještane bio što prije nastavljen.

Kako je kazao – već uveliko se radi na izradi projektne dokumentacije i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Govoreći o sanaciji, iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve pojasnili su da se radi o projektu koji je započet 2019. godine, te da je zbog podzemnih voda, ali i zbog pucanja vodovodne cijevi došlo do natapanja terena, što je dovelo do pokretanja klizišta i oštećenja na saobraćajnici.

Kako su kazali – od dolaska nove gradske administracije rađene su analize i procjene kako bi se ovom problemu, ali i procesu sanacije pristupilo na najadekvatniji način, te se u realizaciju krenulo upravo sada, jer je ljetni period najpogodniji za ove radove.

Jedan od mještana naselja Priječani kazao je da je jako dobro što su počeli radovi, jer im ovo klizište pravi svakodnevne probleme, te da su u stalnom strahu od slijetanja automobila i autobusa na ovoj dionici.

(SB)