Vijesti 24.12.2022.

Mjesec pritvora za uhapšene službenike UIO BiH

ČITANJE: 1 minuta

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i odredio jednomjesečni pritvor za troje uhapšenih u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu kodnog naziva “Brend IV“.

“Pritvor u trajanju od mjesec dana određen je za šeficu Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaje u Regionalnom centru Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Banjaluci Jelenu Majstorović i njene saradnike Radenka Popovića i Stevu Savića”, kaže izvor Capitala iz Tužilaštva BiH.

On podsjeća da su pored njih troje u akciji “Brend IV” uhapšeni i službenici UIO BiH Vladimir Đurđević, Vladimir Puzić i Elvis Džaferagić, ističući da tužilac nije tražio da se i njima odredi pritvor.

“Priivaćen je prijedlog tužioca koji je tražio da se pritvor odredi zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto“, precizira izvor, prenose Nezavisne.

Prema njegovim riječima, šefica Grupe za suzbijanje krijumčarenja i njeni saradnici uhapšeni su zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

(Z.M)

Oznake: Sud BiH, UIO BiH