Vijesti 23.08.2017.

Mjesnim zajednicama za male projekte 150.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da je iz gradskog budžeta izdvojeno 150.000 KM za realizaciju malih infrastrukturnih projekata mjesnih zajednica.

Radojičić je pozvao predstavnike 57 mjesnih zajednica da u narednih mjesec dana apliciraju po dva projekta iz infrastrukturne i komunalne oblasti, koji mogu riješiti njihove manje probleme.

“Grad će izdvojiti do 2.500 KM po projektu, s tim što ovaj iznos može biti upotrebljen i za sufinansiranje”, rekao je Radojičić novinarima nakon sastanka sa predsjednicima mjesnih zajednica.

On je dodao da će komisija razmotriti i ocijeniti sve projekte, te da će biti prihvaćeni i finansirani samo najbolji.

Radojičić kaže da je ovo nova praksa Gradske uprave, koja je inicirana sa terena kako bi bili riješeni manji problemi, koje najbolje mogu identifikovati mjesne zajednice.

“Od savjeta mjesnih zajednica je zatraženo da predlože svoje prioritete za narednu godinu kako bismo u fazi pripreme nacrta budžeta i godišnjih programa komunalne potrošnje i ostalog blagovremeno imali prijedloge sa terena”, rekao je Radojičić.

Predsjednik Mjesne zajednice Obilićevo dva Darko Mijatović izrazio je zadovoljstvo novim aktivnostima Gradske uprave, te naveo da će članovi ove mjesne zajednice odlučiti koje će projekte aplicirati.

(Srna)