Vijesti 02.12.2018.

MJESTA ZA SASTANKE I PRELA Društveni domovi unijeli novi život u prigradska naselja i sela

ČITANJE: 2 minute

Od prošle godine su obnovljeni društevni domovi u Debeljacima, Dragočaju i Verićima, te izgrađeni novi u Ljubačevu i Krminama što je dovelo do oživljavanju društvenih sadržaja u selima i na prigradskom području.

Iz Udruženja žena “Verićanke”, koje svoje aktivnosti izvode u obnovljenom domu, poručuju da im je ovaj renovirani prostor od velike koristi.

– U ovom domu se često srećemo, držimo sastanke, dogovaramo se, oragnizujemo prela, vezemo, plete – istakla je jedna od članica Rada Popović.

I društveni dom u Dragočaju, prema riječima Sanele Žigić, je veoma koristan za tamošnje mještane.

– On je idealan za održavanje proba našeg kulturno-umjetničkog društva, ali i za nastupe i druge manifestacije – kazala je ona.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove poručuju da će iduće godine biti nastavljena obnove ili izgradnja objekata koje bi građani mogli koristiti u te svrhe.

Dodali su da su pokrenute  aktivnosti za javne objekte na Laušu i Petrićevcu, za šta su u toku postupci javnih nabavki za izbor izvođača radova.

– Na Laušu je riječ o gradnji novog administrativnog objekta  u kojem će biti smještene mjesna zajednica i policijska stanica. Osim kancelarija za rad mjesne zajednice, ovaj objekat, kojeg Grad radi sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, imaće društvenu salu sa oko 150 mjesta, čime će biti riješen višedecenijski problem sa realizacijom društvenih aktivnosti na području jednog od najmnogoljudijih banjalučkih naselja – rekli su u ovom Odjeljenju.

Istovremeno, na Petrićevcu će graditi višenamjenski objekat, u kojem će se nalaziti ambulanta, mjesna zajednica i vrtić. Tender za izvođača radova prve faze, odnosno gradnje ambulante otvoren je do 7. decembra.

Osim ovih objekata koji će se graditi u narednoj godini, iskazana je potreba za obnovu objekata društvenih domova u Zalužanima, Piskavici i Mišinom hanu.

Prema planu, naredne godine novoizgrađeni objekat u Krminama trebalo bi da bude u potpunosti opremljen i predan na upotrebu mještanima.

(Srpskainfo)