Vijesti 11.05.2016.

Mještane Česme brine tempo gradnje mosta kod “Incela”

ČITANJE: 2 minute
cesma most
Mještani naselja Česma uputili su dopis Gradskoj upravi zbog, kako smatraju, slabog napredovanja radova na izgradnji novog mosta na rijeci Vrbanji kod “Incela”.

Miladin Maličević, predsjednik Savjeta mjesne zajednica Česma, rekao je da su uputili dopis kako bi nadležni iz grada sugerisali izvođaču radova “Prijedorputevima” da radi bržim tempom. Mještani strahuju da će ući u zimu bez novog mosta.

-Dešava se da je na terenu samo jedan do dva radnika i normalno je da mještani strahuju da most neće biti završen do kada je planirano- ističe Maličević.

Kako kaže, bude li se radilo istom dinamikom na izgradnji mosta kao na izgradnji i modernizaciji Ulice Veljka Mlađenovića, mještani ovog naselja će se načekati da pređu preko novog mosta. Pomenuti dio ulice obnavljan je od oktobra prošle godine do maja ove.

-Mještani strahuju da će i ova godina proći, a da neće dobiti novi most, jer ovaj stari je u katastrofalnom stanju, javni prevoz ne ide preko njega, a prvi veći vodostaj prijeti da ostanemo i bez njega i šta ćemo onda- istakao je Maličević.

Nadležni iz preduzeća “Prijedorputevi” juče se nisu javili na naše pozive, ali su iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja rekli da izgradnja mosta preko rijeke Vrbanje u Česmi teče planiranom dinamikom.

-Ako ne bude poteškoća u radovima, on će na jesen biti u funkciji, tačnije 9. novembra. Izgrađeni su stubovi koji će nositi konstrukciju, a trenutno se utvrđuje i od erozije zaštićuje lijeva obala rijeke- rekao je Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Prema ranijim procjenama, izgradnja mosta, s kompletnom infrastrukturom, trebalo bi da košta 1.925.876 KM. Od kada su oba mosta stradala u poplavama mještani Česme moraju duže da kruže kako bi stigli do grada.

(Nezavisne)