Vijesti 16.03.2016.

Mještane Krfske ulice u Banjaluci brinu nezavršeni radovi

ČITANJE: 2 minute
krfska ulica
Radovi na kanalizaciji u Krfskoj ulici u naselju Obilićevo, koji su počeli prije nekoliko mjeseci, još nisu završeni, a veći dio trotoara je prokopan i neprohodan, tako da pješaci taj dio moraju zaobići i hodati po saobraćajnici.

Prema riječima mještana, nekoliko dana mjesto nije bilo ni označeno znakom upozorenja, a iskopina je duboka, te su strahovali da bi se neko mogao povrijediti.

– Šta je potrebno – da neko upadne i polomi se pa da radovi budu privedeni kraju? Tek prošle sedmice su ogradili trakom- kazala je Mira K., penzionerka.

Govore i to da starijim mještanima nije lako zaobilaziti ovu lokaciju i izlaziti na prometnu saobraćajnicu, te se pitaju ko je odgovoran i zašto je izvođač radova ostavio ovako stanje.

– Ovo traje već nekoliko mjeseci i nikako da završe radove, a problem je što su baš raskopali nasred trotoara. Koliko se sjećam, odavde su uklonjena i neka stabla i na kraju ovog dijela trotoara je nabacana zemlja i ostaci asfalta pa sve liči na odlagalište otpada- kazala je jedna majka koja s bebom u kolicima mora da šeta saobraćajnicom.

Iz Savjeta mjesne zajednice Obilićevo II nisu upoznati s ovim radovima u Krfskoj ulici.

– Nemamo informaciju koji su radovi izvođeni, niti zašto nisu završeni- rekao je Vanja Janča, predsjednik Savjeta MZ Obilićevo II.

Iz Gradske uprave saopštili su kako je nastavak radova u Krfskoj ulici počeo proteklih dana, ali i kako je izvođenje uslovljeno vremenskim prilikama.

Navode i kako je dio gdje je izvršeno polaganje cijevi saniran, te da je ostao dio trotoara na kojem radovi još nisu završeni. Radove izvodi preduzeće “Esperanza company” Banjaluka.

(Nezavisne novine)