Vijesti 23.08.2016.

Mještani 150 domaćinstava dobili pitku vodu

ČITANJE: 1 minuta

Mještani banjalučkih sela Lokvari, Sladojevići i Dujakovci konačno mogu odahnuti. Projekat vodosnabdjevanja ova tri sela sa sistema Banjica priveden je kraju. 150 domaćinstava na ovom dijelu platoa Manjače konačno dobija pitku vodu.

Krenula je voda prema Lokvarima. Vodu sa česme na prepumpnoj stanici na Vulinima prvi je popio direktor banjalučkog Centra za razvoj i unapređenje sela – Milenko Šarić

Ovo je istorijski trenutak za Vuline. Ali i za oko 150 korisnika vodovodnog sistema Banjica u Lokvarima, Sladojevićima, Dujakovcima.

– Ovo je istorijski trenutak za mještane Lokvara. Puno smo imali problema sa stanovnicima sela Đuričići u opštini Ribnik koji su sav posao zakočili skoro pune dvije godine, ali na sreću sve je okončano na zadovoljstvo svih. Sada je sve privedeno kraju. Ostaje da se završi posao prema Gornjim Luisićima – rekao je predsjednik Savjeta MZ Stričići Zlatko Sladojević.

Voda je stigla na Vuline. Nekoliko stotina metara od pumpne stanice prema rezervoaru, upravo se kontoriliše ispravnost šahtova. Ozbiljniji problemi se ipak ne očekuju, iako je mreža prema Lokvarima položena još prije dvije godine. U Centru apeluju na stanovništvo na strpljenje još svega nekoliko dana.

– Po pravilu puštanje ovakvih sistema u funkciju traži izvjesno uhodovanje, i otklanjanje tih eventualnih kvarova, odnosno sitnih nedostataka, akoji imaju veliki uticaj na kompletan sistem. Dakle, ići ćemo po sektorima, i jedan po jeda i definitivno puštati u funkciju – dodao je Šarić.

Čim situacija na trasi vodovoda bude pod kontrolom, posao se nastavlja. Na redu je izgradnja buster stanice prema Gornjim Lusićima, čime bi vodu trebalo dobiti još 25 domaćinstava.

(Elta TV)