Vijesti 11.07.2024.

Mještani banjalučkog naselja Dragočaj najavili protest zbog redukcije vode

ČITANJE: 1 minuta

Nezadovoljni mještani banjalučkog naselja Dragočaja večeras u 18.30 časova organizuju proteste zbog odluke da se uvede redukcija za vodu.

“Kao potpredsjednik Savjeta Mjesne zajednice (MZ) sam obaviješten da grupa nezadovoljnih građana organizuje proteste zbog uvođenja redukcije za vodu”, rekao je Daniel Dojčinović, potpredsjednik Savjeta MZ Dragočaj.

Kako dodaje mještani su istakli da odluka o smanjenju dostupnosti vode u trenutku kada dnevne temperature dostižu i više od 40 stepeni, predstavlja ozbiljan udarac na osnovne životne potrebe i njihovo zdravlje.

“Ovo je jedna nepromišljenja odluka koja otežava život građana i zbog toga se moramo pobuniti kako se ove stvari više ne bi događale”, ispričao je on, te dodao da mještani smatraju da nadležne institucije moraju hitno da pronađu alternativna rješenja kako bi se izbjegle redukcije vode i zaštitilo zdravlje i dostojanstvo građana.

“Mještani pozivaju sve nezadovoljne sugrađane da im se pridruže na mirnom okupljanju kako bi zajedno izrazili svoje nezadovoljstvo i zatražili hitnu promjenu odluke”, ispričao je on.

Okupljanje će se, kako kaže, održati danas u 18.30 časova ispred Doma kulture u Dragočaju.

“Budimo solidarni i odlučni u našim zahtjevima za osnovnim pravima i dostojanstvom, a ovim okupljanjem pošaljimo poruku zajedništva i odlučnosti da se izborimo za bolje uslove za život sviju nas”, zaključio je on.