Vijesti 18.03.2016.

Mještani Bukvaleka organizuju zbor zbog puta i vode

ČITANJE: 1 minuta
bukvalek
Stanovnici donjeg dijela sela Bukvalek kod Banjaluke održaće sutra zbor nezadovoljni što nije riješeno pitanje vodosnabdijevanja njihovih domaćinstava i puta prema gradu, a ne isključuju ni mogućnost protesta ukoliko se ne pristupi rješavanju ovog problema.

Član Organizacionog odbora Boško Malbašić izjavio je Srni da je riječ o naselju udaljenom samo pet kilometara od centra Banjaluke, a čiji su stanovnici primorani da idu gotovo kozjom stazom, dok istovremeno veći dio godine nemaju vode, a kada je ima, onda nije bakteriološki ispravna za piće.

Prema njegovim riječima, put je prosječen i dijelom asfaltiran poslije rata, a u tim radovima učestvovao je i grad, ali je prije nekoliko godina, zbog tužbe da put nelegalno ide preko privatne zemlje, jedna dionica zatvorena.

-Pred prošle lokalne izbore od predstavnika gradskih vlasti dobili smo obećanje da će ta dionica puta biti ekspropisana i da će ponovo biti otvorena, završena i spojena sa putem koji prolazi kroz naselje Grab- rekao je Malbašić.

On je dodao da slijede novi izbori, a da na rješavanju problema ovdašnjih stanovnika ništa nije urađeno, dok je još jedan stanovnik podnio tužbu zbog druge dionice puta koja bi, takođe, mogla biti zatvorena.

Početak zbora stanovnika donjeg dijela Bukvaleka zakazan je za 15.00 časova.

(Agencije)