Vijesti 25.03.2016.

Mještani Donjeg Bukvaleka razgovarali sa gradskim vlastima: Traže put i vodovod

ČITANJE: 1 minuta
bukvalek
Stručnjaci iz Odjeljenja za stambene, komunalne i poslove saobraćaja obići će iduće sedmice područje Donjeg Bukvaleka da vide koji putni pravac je moguće prilagoditi potrebama stanovnika. Ovo je dogovoreno juče na sastanku mještana i gradskih vlasti u Gradskoj upravi.

Stanovnici Donjeg Bukvaleka su prošle sedmice izrazili nezadovoljstvo zbog dugogodišnjeg problema snabdijevanja vodom i nedostatka puta. Tom prilikom su najavili blokadu lokalnog puta prema Donjim Kolima ukoliko se ne poprave uslovi za život na njihovom području.

– Put koji oni žele nije realnost zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Programom zajedničke komunalne potrošnje nema trase za Bukvalek, a ni Savjet MZ Donja Kola nije to predložio kao prioritet. Vidjećemo kako da prevaziđemo ovu situaciju – rekao je  načelnik Odjeljenja za komunalne, stambene i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

Osim puta, mještani traže i rješavanje snabdijevanja vodom.

– Razgovarali smo sa predstavnicima Centra za razvoj i unapređenje sela da vidimo na koji način bi mogla da se nađu sredstva da pomognemo mještanima u vezi sa ovim pitanjem – rekao je Novaković.

Iz Organizacionog odbora građana kažu da razumiju da nema novca, ali očekuju od grada da razumije njihove potrebe.

– Bez puta i vode nema života. Sačekaćemo da izađu na teren i da vidimo da li će se ostvariti išta od naših zahtjeva i onda ćemo odlučiti o našim daljim koracima – rekao je član Organizacionog odbora Milorad Milojević.

(Glas Srpske)