Vijesti 22.10.2020.

Mještani Kuljana nezadovoljni, traže da autobuska linija 13A vozi do Paprikovca

ČITANJE: 2 minute

Mještani banjalučkog naselja Kuljani zatražili su od nadležnih institucija da se autobuska linija 13A, koja vozi od Zalužana do centra, produžiti još do Paprikovca kako stanovnici koji idu do bolnice ne bi morali presjedati u druge autobuse, piše “Srpskainfo”

Mjesna zajednica slala je ranijih godina dopise Gradskoj upravi Banjaluka i prevozniku, a ovaj problem, kako ističu, posebno je izražen sada, u vrijeme pandemije virusa korona.

Predsednik Savjeta MZ Jovica Tomić podsjeća da je ovo veliko naselje, te da imaju mnogo starijih sugrađana kojima su posjete Univertiteteskom kliničkom centru RS, nažalost, svakodnevica i kojima bi mnogo značilo da linija vozi do Paprikovca.

U “Autoprevozu”, koji vozi na liniji 13 A, ističu da je ovo preduzeće dalo saglasnost za ovakav zahtjev, jer smatraju da ima opravdanih razloga za produženje tražene linije.

Poručuju da posjeduju materijalne i kadrovske resurse za održavanje linije, te da bi već sutra mogli početi da voze produženu liniju, ako Gradska uprava odobri izmjenu redova vožnje.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve ipak stiže negativan odgovor, a razlog je, kako ističu, važeći ugovor s javnim prevoznicima.

“Do kraja ove kalendarske godine male su šanse da nešto mijenjamo. Imamo ograničenja po trenutnom ugovoru, pogotovo sada, u ovoj situaciji s epidemijom virusa korona, kada Grad insistira da se održavaju postojeći polasci. A i to moramo sufinansirati zbog smanjenog broja putnika i javnog apela da se ne koristi javni prevoz. Tako da o novim pomijeranjima, redovima vožnje i polascima možemo razgovarati nakon 31. decembra, kada ćemo imati novi ugovor i kada su mogućnosti nešto povoljnije za Grad”, zaključili su iz resornog Odjeljenja.

Trenutno su na području Banjaluke registrovane 23 gradske i 34 prigradske linije.

(N.S/ Banjaluka.net)