Vijesti 13.05.2019.

Mještani Kumsala u strahu, intervencije na kanalima u Priječanima

ČITANJE: 1 minuta

Zbog neprestane kiše rijeka Vrbas i dalje nadolazi, a u naselju Priječani u toku su intervencije na odvodnim kanalima.

Civilna zaštita je u pripravnosti, a za sada nema informacijama o većim izlijevanjima, dok su među najkritičnijim tačkama naselja Derviši i Lazarevo.

Gradski štab za vanredne situacije Banjaluke, sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem na čelu, donio je večeras odluku o dizanju u stanje pripravnosti pripadnika Civilne zaštite i njihovom raspoređivanju na kritične tačke na području grada.

Saobraćaj iz Kotor Varoša prema Banjaluci je presječen jer se Vrbanja izlila kod stare vodenice u Crnoj Rijeci. Stalni rast vodostaja Vrbanje napunio je akumulaciju kod stare vodenice i voda je, kao što se i strahovalo, presjekla magistralni put Kotor Varoš – Banjaluka.

Na nasipu u Česmi će biti postavljene dodatne vreće s pijeskom, kako bi se spriječilo izlijevanje vode iz korita, naveo je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić na svom Facebook profilu.

Mještani naselja Kumsale su u strahu i kažu da je voda u posljednjih nekoliko sati vidno narasla, te da prijeti da se svakog časa izlije.

Vrbas je u dijelu naselja Srpske Toplice došao do kuća koje se nalaze odmah uz korito, čemu svjedoče videosnimci i fotografije naših reportera sa mjesta događaja.

(Nezavisne)