Vijesti 18.01.2017.

Mještani Pavića zarobljeni u snijegu!

ČITANJE: 2 minute

Paviće je paralisao snijeg. Putevi nisu očišćeni, a nanosi na pojedinim mjestima dostižu i metar visine. Građani mole zimsku službu, i apeluju na gradske vlasti da daju sve od sebe kako bi grtalice prošle kroz selo i očistile puteve jer, kako je potvrdio potpredsjednik Savjeta MZ Pavići, Ostoja Topić, situacija je alarmantna.

– Situacija je kritična. Snijeg je visok, ništa pročišćeno nije. Apelujemo na Gradsku upravu da nam pročiste puteve, jer pola mjesne zajedncie slavi Svetog Jovana, a niko nikome ne može doći. Samo je jedan put pročišćen, od Ponora ka Vilusima, ostalo je sve zameteno. Struje i vode ima. Mi znamo da je teško svagdje,ali evo još jednom molimo da nam pomognu.

Ništa bolja situacija nije ni na području Mjesne zajednice Stričići. Potpuno su zavejani Donji Lusići, Vulini i Delići.

– Neprohodni su i putevi prema Kočićevom ognjištu, Lazičićima, Marčetićima, Živkovićima, Savanovićima u polju i Savanovićima na brdu kao i sav desni krak koji vodi prema Sladojevićima od stare škole u Lokvarima. Očišćen je put koji vodi prema regionalnoj putnoj komunikaciji Banjaluka – Čađavica, pored područnog odjeljenja škole Petar Kočić u Stričićima“, kaže predsjednik Savjeta MZ Stričići, Zlatko Sladojević, napominjući da je u stalnom kontaktu sa vršiocem dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slavišom Sandićem, te da će ovi putni pravci biti očišćeni do kraja dana.

I Elta televiziji je u Gradskoj upravi potvrđeno da je situacija najteža u Pavićima, ali da će do sutra, i putevi koji nisu u planu čišćenja biti prohodni.

– Čistimo i pojedine putne pravce u višim dijelovima grada, koji su mimo Programa, a gdje mještani ne mogu sami da očiste. Uglavnom, ekipe zimske službe pojačano rade tako da se i sve linije gradskog i prigradskog prevoza održavaju bez problema. Takođe, i svi seoski putni pravci, na kojima se odvija javni prevoz su prohodni – rekao je v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve, Slaviša Sandić

Prema njegovim riječima, ekipe u Pavićima, Lusićima i Kolima nastoje da održe prohodnim puteve, s obizrom na smetove i vijavice karakteristične za to područje kako ne bi došlo do prekida komunikacije.

– Očekujemo i da građani imaju razumijevanja s obzirom na to da snijeg neprestano pada i da ekipe zimske službe prvo moraju da očiste saobraćajnice prvog prioriteta tj. one kojima se odvija javni prevoz, a onda i ostale. Pozivam i građane da očiste snijeg ispred svojih objekata – naglasio je Sandić.

(Srpskacafe.com)