Vijesti 19.10.2016.

Mještani Potoka muku muče s vodom

ČITANJE: 2 minute

Prošle su dvije godine od avgustovskih poplava, a mještani banjalučkog naselja Potok još muku muče sa vodom.

Do prije dvije godine se nekako i moglo, jer su imali bazen sa izvorskom vodom, ali je bujica sve odnijela. Novi šahtovi i cijevi su postavljene, ali voda nikad nije stigla do tog naselja. Za Igora Miljkovića, svaki dan je borba.

“Pritisak nam je jako slab. Pretežno donosimo vodu od komšija dolje ispod nas kod kojih je malo bolji pritisak. Vode nemamo, ja imam dvoje male djece, snalazim se kako znam, mašine nam ne rade, nema dovoljno pritiska, bojler isto ne radi”,ispričao je Igor Miljković.

Druga kuća, ali ista priča. Mašina za veš služi samo za ukras Kovi Sabadaš. Iz česme teče voda samo ujutru, pa tada i uspije napuniti flaše. Kada zafali, trči kod komšija.

“Ova voda je gore bila izvorska, pa smo mi imali vodu. Sada je ta voda prekinuta negdje na putu, niko neće da popravlja, a i nema vode, voda je otišla iz bunara”, priča Kova Sabadaš.

Mještani su se obraćali nadležnima, ali odgovor, kažu, nisu dobili.Iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove poručuju da je vodovod u ulici Pere Drljače izgrađen. Problem je, kažu, tehničke prirode i uskoro će biti riješen.

“U nadležnom Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, očekuju da bi u naredne dvije do tri sedmice, domaćinstva u ovoj ulici trebalo da budu priključena na novoizgrađenu mrežu”, navode iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove.

Mještani će i taj rok sačekati, ali su, kažu, sumnjičavi jer su lokalni izbori prošli.

(ATV)