Vijesti 27.03.2016.

Mještani Priječana preko rupa na posao

ČITANJE: 2 minute
prijecani rupe
Mještani Hilandarske ulice u naselju Priječani, najduže, a ujedno i glavne saobraćajnice koja vodi ka gradu, duge čak 3.540 metara, svakodnevno muku muče s velikim udarnim rupama.

Zbog njihove veličine saobraćaj se otežano odvija, a da stvari budu gore, situacija nije ništa bolja ni na novoj dionici puta za Priječane, dugoj 535 metara, koja je  od avgusta prošle godine do sada krpljena već devet puta.

-Ovo je možda jedna od najgorih ulica koja postoji u gradu. Pored toga što joj je hitno potrebno saniranje velikih udarnih rupa, na nekim njenim dijelovima iz plitkih potoka izliva se voda na saobraćajnicu i time stvara dodatne probleme. Na sve to, ulici je potrebno i proširenje, jer se na nekim njenim dijelovima ni dva automobila ne mogu mimoići- istakao je Nebojša Tojagić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani.

Tojagiću nije jasno ni kako je moguće da je nova dionica puta za Priječane, koja je puštena u funkciju u avgustu prošle godine, već devet puta morala da bude krpljena.

-Nejasno je kako su tolika oštećenja nastala, a radi se o dijelu puta koji je najmanje zahtjevan za izvođenje radova- dodao je on.

I mještani ističu da su Hilandarskoj ulici potrebni sanacija i proširenje.

-Put je u katastrofalnom stanju, već godinama čekamo na njegovu sanaciju.Naselje se zadnjih godina izgradilo i još se izgrađuje, broj stanovnika stalno raste, a samim tim i broj vozila. Na pojedinim dijelovima vozila se ne mogu ni mimoići, a put je dosta oštećen i u posljednjim poplavama. Pojedina veća oštećenja nisu trajno sanirana. Trotoara nema, a put koji je uzak koriste i mala djeca, starije osobe, biciklisti… Zbog svega ovoga ugrožena je bezbjednost i vozača i pješaka- istakla je jedna mještanka.

Uputili smo pitanja Gradskoj upravi da li će biti sanirane udarne rupe u Hilandarskoj ulici i eventualno presvučen asfalt na  novoj  dionice puta za Priječane, ali odgovore nismo dobili.

(NN)