Vijesti 09.12.2020.

MJEŠTANI U STRAHU: Bježeći od grupe migranata čuvar Željezničke stanice u Banjaluci slomio nogu

ČITANJE: 1 minuta

Bježeći od grupe migranata koji su ga opkolili, čuvar Željezničke stanice u Banjaluci slomio je u ponedjeljak naveče nogu.

Sve to dogodilo se oko 20 časova, tokom redovnog obilaska staničnog područja, kada je čuvar čuo plač djeteta, pišu Nezavisne.

Pokušavši da locira tačno mjesto odakle se čuje dječji plač, čuvar je zašao između kolosijeka na kojima se nalaze stari željeznički vagoni, te je u tom momentu ugledao grupu migranata, koja ga je brzo okružila, rekli su za “Nezavisne novine” iz “Željeznica Republike Srpske”.

Osjetivši se fizički ugroženo, čuvar je pokušao izvući mobilni telefon iz jakne i pozvati policiju, ali to nije uspio jer ga je grupa migranata od pet mlađih muškaraca okruživši fizički ugrozila, istina bez kontakta.

U trenutku kada je čuvar uspio izmaći grupi migranatga, prilikom udaljavanja pao je i povrijedio lijevu nogu i gornji dio tijela, odnosno ima nagnječena rebra, dodaju iz “Željeznica Republike Srpske”.

Uspio je čuvar potom napokon doći do svog mobilnog telefona te pozvati stanično osoblje, koje je odmah obavijestilo policiju i krenulo da pomogne kolegi.

Čuvar stanice ima prelom lijeve noge, povreda mu je sanirana i pušten je na kućno liječenje.

Željeznička stanica inače je prostor na kojem migranti svakodnevno traže prostor za boravak ili prenoćište, te na taj načina ugrožavaju rad zaposlenih i stvaraju nemir i bojazan među lokalnim stanovništvom.

(N.S/ Banjaluka.net, FOTO: Velibor Tripić)

Oznake: Lazarevo, migranti