Vijesti 06.01.2021.

Mještani u strahu: Migrant razvalio vrata Petrovčaninu i opljačkao ga

ČITANJE: 2 minute

Mještanin Bosanskog Petrovca opljačkan je sinoć u ovom gradu, kada je migrant nasilno ušao u njegovu kuću, razvalio vrata, ispreturao stvari i ukrao novac i porodični nakit, saznaje Banjaluka.net.

Opljačkan je petrovčanin Ibrahim Balić, čija kuća se nalazi u centru grada, a koji u tom trenutku nije bio u kući. O koliko brutalnom migrantu se radi pokazuje činjenica da je ulazna vrata razbio rukama ili nogama i isjekao se staklom, zbog čega je Balićeva kuća sva u krvi migranta koji je i nakon povređivanja nastavio sa pljačkom.

Prema Balićevim riječima, ukraden mu je novac od penzije koji mu je preostao i zlatni prsten, burma od majke.

“U strahu sam, vjerujte mi da ne smijem ući u rođenu kuću, koliko sam pod stresom. Ne mogu da vjerujem da ova država dopušta da takvi likovi hodaju ulicama i upadaju poštenom narodu u kuće i pljačkaju”, rekao je Balić i dodao da je ovaj migrant uhapšen tokom noći. Istakao je da u kući ima krvi na sve strane, da je razbijeno staklo na ulaznim vratima gdje je ušao, a krvi ima i po podu, drugim vratima, ladicama, zavjesama, pa čak i u kupatilu.

Inače, ovo nije prvi put da migranti provaljuju u kuće i vjerovatno nije ni zadnji jer slobodno šetaju gradskim ulicama, sjede i piju po kafanama, pa je za očekivati da urade i mnogo teža krivična djela.

O kako nasilnom upadu u privatni posjed se radi, svjedoče slike sa lica mjesta, koje smo dobili od naših čitalaca.

Podsjećamo da vlasti ništa ne čine da smjeste migrante u Unsko-sanskom kantonu na jedno kontrolisano mjesto, već slobodno šetaju gradovima i selima, provaljuju u kuće, pljačkaju, pale i vrše druga krivična djela.

(Banjaluka.net)

Oznake: migranti