Vijesti 27.01.2021.

Mještanka Koljana kod Laktaša: Osumnjičeni za ubistvo pokušao provaliti u moju kuću, terorisao cijelo selo

ČITANJE: 1 minuta

Bogdan Vajukić (22) je u noći ubistva Gojka Veselića (76), u nedjelju, pokušao opljačkati još jednu kuću u mjestu Koljani kod Laktaša, ali su ga žene uspjele otjerati, javlja “Srpskainfo”.

U noći kada je ubio Veselića, on je prvo otišao u obližnju kuću u kojoj su bile Gordana Božić i njena majka Danica Stanić.

“Prvo je lupao na vrata, a kada sam zagalamila, on je otišao. Poslije toga sam čula neku vrisku i kroz prozor sam vidjela auto koje se kretalo sa ugašenim svjetlima. Poslije nekog vremena ponovo je došao do vrata i počeo da lupa. Razbio je rukom prozor na vratima, te ih sa unutrašnje strane pokušao otključati. Gledala sam smrt u oči i počela sam jaukati i dozivati pomoć. Samo sam ponavljala da mi je još samo jednom u životu vidjeti sina”,  ispričala je Božićeva za “Srpskainfo”.

Dodala je da je uzela telefon i pokušala pozvati supruga, a da joj je od straha telefon ispao iz ruke.

Nakon toga, vjerovatno kada je čuo da nekog zove telefonom, Vajukić pobjegao od njihove kuce.

Gordana kaže da je zatim pozvala policiju, koja je došla i tek nakon njihovog ubjeđivanja su prišli i uhapsili Vajukića, piše “Srpskainfo”.

Sumnja se da je između ova dva dolaska do ove kuće Vajukić ubio nesrećnog starca, a tijelo starca pronađeno je u utorak u večernjim časovima.

Podsjetimo, Vajukić je uhapšen nakon što je osumnjičen da je udarcima šakama ubio komšiju Vesalića, a njegovo tijelo potom bacio u bunar.

(N.S)