Vijesti 20.10.2020.

MJESTO ZA 90 DJECE: Počela gradnja prvog vrtića u Kuljanima

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Igor Radojičić, zajedno sa predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih nacija, ozvaničio je početak radova na izgradnji prvog javnog vrtića u Kuljanima, u okviru zajedničkog projekta Grada Banje Luke i UNDP-a.

U novom vrtiću biće obezbijeđeno mjesto za 90 mališana, što je kako je kazao Radojičić, u okviru velikog plana da se do kraja godine obezbijedi ukupno 650 novih mjesta u vrtićima.

-Neki radovi su pri kraju, neke pripremamo ali ukupna ideja i cilj je da u nekom periodu od pet do deset godina, znači dva mandata, u Banjoj Luci ispraznimo liste čekanja na smještaj u vrtić izgradnjom novih i proširenjem postojećih objekata – naglasio je Radojičić.

Novi vrtić biće smješten u prostorijama nekadašnje škole, koja raspolaže sa prostorom od 465 kvadratnih metara. Za potrebe otvaranja vrtića, ovaj prostor će biti u potpunosti rekonstruisan i prilagođen novoj namjeni.

Radove, vrijedne 470.000 KM, sufinansira Grad i UNDP sredstvima švedske Vlade.

Prema ugovoru sa izvođačem, vrtić bi trebao biti završen za 100 radnih dana.

Otvaranje još tri vrtića

-Očekujemo u naredne dvije do tri sedmice stavljanje u funkciju još tri nova vrtića, i to prvog javnog vrtića na Petrićevcu, novi dio „Kolibrija“ u Lazarevu i dograđenog dijela „Ježeve kućice“. U narednih mjesec dana trebalo bi da počne i gradnja vrtića u Vrbanji – najavio je Radojičić.

(E.M/Banjaluka.net)

Oznake: Kuljani, Vrtić