Region 18.01.2023.

Mlada majka iz Zagreba ukrala odjeću: “Shvatite me, volim markirano”

ČITANJE: 2 minute

Za 28-godišnju ženu državni tužioci zatražili su šest mjeseci zatvora nakon što je uhapšena u krađi u jednoj trgovini. Osumnjičena je, prema optužnici, osumnjičena da je sredinom decembra, oko 12.40, na širem zagrebačkom području “ušla u poslovnicu te uzela crne ženske tajice, dvije roze ženske majice s kapuljačom, torbicu crne boje te gornji i donji dio ženske trenirke crne boje”, piše Danica.

Prema dopisu iz trgovine, sva ukradena roba je marke Adidas, vrijedna oko 1.900 kuna. Osumnjičena žena je u svoju odbranu rekla kako je tog dana isprobavala odjeću koju je namjeravala kupiti. Međutim, nije znala objasniti zašto je makazama skidala zaštitu i etikete.

– Odjeću sam potom nosila na blagajnu, a dvije stvari su mi ostale u torbi prilikom isprobavanja. Skinula sam zaštitu na nekim artiklima, ali sam i tu odjeću stavila na blagajnu. Kad sam izlazila, začuo se zvuk. Zaštitar je potrčao za mnom, a i ja sam također počela trčati.

– Kada sam se vratila, pokazala sam mu svoju torbu i vrećice. Imala sam namjeru platiti svu robu, osim jedne majice s kapuljačom i crnih tajica. Ostale stvari mislila sam platiti kad dođem s bankomata s novcem. Zaštitu sam jednostavno prerezala škarama koje sam ponijela sa sobom.

– Nažalost, nisam stigla do bankomata. Shvatite me, nalazim se u teškoj financijskoj situaciji, a volim kupovati kvalitetnu markiranu odjeću – branila se mlada majka.

Ona je već ranije osuđena za krađu odjeće na uslovnu zatvorsku kaznu. Ali sada tužioci za nju traže bezuslovnu kaznu zatvora. U slučaju da joj se dokaže krivica, a trenutno svi dokazi na to upućuju, mlada majka moraće u zatvor.

Oznake: krađa, Zagreb