Magazin 12.05.2016.

Mlada razočarana kovertom koju je dobila za vjenčanje

ČITANJE: 2 minute
koverta-mladenci
Vjenčanje bi trebao biti najljepši dan u životu svakog para. Ipak, mnogima nije.

Gorak “okus u ustima” i sjećanje na nečije ili vlastito vjenčanje, mogu ostaviti razne situacije. Previše alkohola, živčani i “nemogući” roditelji mladenaca, loša organizacija, ali i razočaravajući pokloni.

Ovo posljednje, nasreću, nije toliko čest slučaj jer većina parova poziva goste na svoje vjenčanje da s njima podijele svoju sreću na dan kada svom izabraniku ili izabranici izgovore sudbonosno DA.

A neki od vlastitog vjenčanja pokušavaju “zaraditi”. Takav slučaj opisan je na portalu namijenjenom majkama koje na forumu razmjenjuju iskustva i traže i dijele savjete. Savjet je zatražila i jedna Britanka koja je bila na vjenčanju svojoj bivšoj kolegici i kao poklon mladencima, na njihov zahtjev za isključivo novčanim poklonima, u kovertu stavila ček na 100 funti, što je oko 250 KM. Ako znate da se u prosjeku po osobi na vjenčanjima u Velikoj Britaniji poklanja između 50 i 70 funti, ne biste tu našli ništa sporno.

Ipak, mladenka je bila itekako razočarana te je spomenutoj ženi napisala e-mail u kojem je navela kako taj iznos “nije dovoljan” kao poklon za nečije vjenčanje. Iznenađena i šokirana porukom koju je dobila, ova je žena zatražila savjet drugih žena na portalu Mumsnet.com.

“Iznenađeni smo nakon što smo vidjeli da tvoj (novčani) doprinos nije bio dovoljno u skladu s dobrim željama mladencima na naš veliki dan. Ako želiš to ispraviti i poslati nam još novca, bili bismo veoma zahvalni”.

Mnoštvo komentara je uslijedilo na ovu poruku, a većinom su joj druge žene savjetovale da poništi ček koji joj je dala kako “pohlepna mladenka” ne bi dobila niti to.

(24sata.hr)