Sport 08.05.2018.

MLADE DŽUDISTKINJE Sestre Simić iz Banjaluke broje medalje

ČITANJE: 2 minute

Sestre Tea i Mia Simić iz Banjaluke jedne su od najmlađih džudistkinja koje se takmiče u gradu na Vrbasu i pri tome osvajaju medalje na domaćim i inostranim takmičenjima.

Na internacionalnom turniru u Švajcarskoj starija Mia (8) stigla je do zlatnog odličja, a mlađa Tea (7) do srebra. Na prvenstvu Republike Srpske Tea je postala šampion i stigla do drugog mjesta u BiH, dok je Mia na istim takmičenjima stigla do srebrnih medalja. U Švajcarsku su putovale sa ekipom Soko M iz Prnjavora.

– Nastup u Švajcarskoj pokazao je koliko su djevojčice napredovale do sada i vidi se velika razlika u kvalitetu u odnosu na ostale takmičare koji su stigli iz nekoliko evropskih zemalja, tako da sam veoma ponosan na njihove borbe i nastupe. Osim njih dvije, u Švajcarskoj je nastupio i naš član Adrijan Đurđević, koji je osvojio zlatnu medalju u uzrastu do deset godina – rekao je otac djevojčica Dalibor Simić.

On je istakao da će u narednom periodu pokušati da nastupe na što većem broju turnira.

Bez ičijeg pritiska njih dvije same su izabrale sport kojim će se baviti i za godinu i po, koliko treniraju, osvojile su čak 48 medalja na različitim takmičenjima. Raduje me to što ih ne treba opominjati za treninge i sedmično imaju pet ili šest treninga, što mnogo zavisi od školskih obaveza. Imaju dobre uslove za rad, dobrog trenera i vjerujem da će samo napredovati jer se vidi da su mnogo posvećene džudu. Jedan od naših ciljeva je da ispoštujemo sva takmičenja koja budu održavana u BiH, a pokušaćemo da idemo i na takmičenja u regionu, gdje ćemo vidjeti koliko smo napredovali – kazao je Simić.

Nakon što su trenirale u Zvijezdi, postale su članice novog kluba Kodokan, koji je još u osnivanju.

– Sa starim klubom ostali smo u dobrim odnosima i za sada želimo da stvorimo novi tim i pojačamo zdravu konkurenciju u našem gradu. Sa nama kao glavni trener radi Vanja Mandić, od koje svi imaju mnogo da nauče, a imaćemo još dva trenera – rekao je Simić.

(Glas Srpske)