Vijesti 04.02.2021.

MLADEN ILIĆ: Nepotrebne tenzije na sjednici Skupštine grada

ČITANJE: 2 minute

Vanredna sjednica Skupštine grada je sama po sebi dobro prošla, bilo je određenih tenzija na samom početku i mislim da za takvim stvarima nema potrebe. Mi smo predstavnici građana i na takav način trebamo i da se ponašamo.

Tako je predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić ocjenio jučerašnje burno zasjedanje gradskog parlamenta. Naime, pored neslaganja sa tačkama koje su bile predložene na dnevnom redu jučer je bio očigledan problematičan način na koji su odbornici iznosili svoje nezadovoljstvo određenim pitanjem ili nečijim stavom, prenosi Srpskainfo.

Tako je odbornik SNSD Marinko Umićević dobacivao gradonačelniku Drašku Stanivukoviću dok je on govorio, a za odbornicu PDP Smiljanu Babić Moravac rekao da je “pomalo senilna”, zbog pitanja o kojima je ona diskutovala. Isto tako došlo je do verbalnog okršaja između odbornika Narodnog pokreta ‘’Banjaluka zove’’ Saše Lazića te US Nevena Stanića oko toga na koji način bi se trebalo rukovoditi zasjedanjem. Nakon toga je kratko i prekinuta sjednica.

Ilić je poručio da se “iskreno nadam da do takvih scena neće dolaziti”.

– Odbornici zastupaju određene politike predstavljajući građane, ali i u sklopu političke partije . Ja mislim da smo kasnije mogli vidjeti normalne scene i ponašanje i odbornika Lazića i Stanića i mislim da nema internih problema između odbornika. Drago mi je što je kasnije tok sjednice išao u dosta mirnijem pravcu i želja mi je da to se i nastavi – naveo je Ilić.

Kaže da želi da komunikacija između odbornika ide u normalnom tonu.

– Moja je želja da se svi nadmećemo sa dobrim inicijativama i prijedlozima. Što se tiče nekih konkretnih stvari, vjerovatno će i dalje biti nekih razlika u mišljenjima ali na nama je da to na najbolji mogući način sprovedemo – kazao je Ilić.

(SB)

Oznake: Mladen Ilić