Vijesti 22.02.2021.

MLADEN ILIĆ U MZ VERIĆI: Definisani naredni koraci i zajedničke aktivnosti

ČITANJE: 1 minuta

Danas sam bio u posjeti mjesnoj zajednici Verići. Tokom proteklih godina, u ovoj mjesnoj zajednici je urađeno mnogo toga za poboljšanje uslova života mještana, kao što je izgradnja saobraćajnica, vodovoda, društvenog doma, ambulante porodične medicine, dječijih i sportshih igrališta, sanacije škole, objavio je na društvenim mrežama Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

On dodaje da su razgovoru sa članovima Savjeta mjesne zajednice Verići definisani naredni koraci i zajedničke aktivnosti koje će pokrenuti sa ciljem boljeg života svih mještana Verića.

– Prilikom posjete, obišao sam i poljoprivredno gazdinstvo Vinke Savić. Gospođa Savić je žena koja svojim trudom, radom i energijom pokazuje kako se u današnje vrijeme može funkcionisati i opstati na selu. Njeno gazdinstvo broji 40 muznih krava i 40 junica, koje proizvedu oko 600 litara mlijeka dnevno, tj. preko 200.000 litara mlijeka godišnje – ističe Ilić.

– Sastao sam se i sa članicama Udruženja žena “Verićanke” koje se svojim radom trude da sačuvaju potkozarske običaje na najbolji mogući način. U planu imaju brojne projekte za svoje udruženje, te se nadamo da će i u novoj administraciji Grada imati sluha za podršku ovom udruženju – zaključuje Ilić.

(SB)

Oznake: Mladen Ilić