Vijesti 08.04.2017.

Mladen Matović: Neću biti običan činovnik

ČITANJE: 2 minute

Mladen Matović, univerzitetski profesor, dirigent i umjetnički rukovodilac Ženskog kamernog hora “Banjalučanke”, imenovan je za vršioca dužnosti direktora Kulturnog centra Banski dvor, potvrdio je u petak Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Nakon dužeg ćutanja na ovu temu, Matović je za “Nezavisne” progovorio o tome šta mu znači ova funkcija, te koji će mu biti prvi koraci na čelu Banskog dvora.

– U najkraćem, sada kad je zvanično, mogu da kažem da mi je izuzetna privilegija i čast što mi je kao umjetniku i stvaraocu, ali i kao organizatoru mnogobrojnih kulturnih manifestacija, ukazano povjerenje da to svoje nemalo iskustvo iskoristim i primijenim u ustanovi koju zaista vidim kao centar i rotor svih značajnijih kulturnih aktivnosti u gradu, rekao je Matović, dodajući da u budućnosti Banski dvor vidi kao mjesto koje će konstantno realizovati kvalitetne sadržaje, ali i u isto vrijeme kao prostor gdje će se, prije svega, promovisati “naši umjetnici, naši stvaraoci, naša umjetnost i naša kultura.

Na pitanje zna li kakvu će situaciju zateći u čuvenom zdanju bana Milosavljevića, kazao je:

– Mislim da je situacija mnogo kompleksnija nego što je raštiman klavir. Moramo poći od makro plana šta i kako. Kao ozbiljan čovjek i profesionalac sada mogu da kažem samo da ću napraviti detaljnu analizu, provjeriti trenutno stanje, a nakon toga napraviti i plan aktivnosti kako da realizujem svoj zamišljeni koncept.

On smatra da mnogo stvari u Banskom dvoru može biti bolje.

– Sigurno neću biti običan činovnik. Ko god me zna, zna da imam energiju i želju. Ja sam profesionalno ostvaren čovjek i ovo, prije svega, gledam kao veliki izazov. To je moj osnovni motiv. Ne idem u neku zgradu da od mene napravi ime i prezime, nego idem u tom smislu relaksirano kao umjetnik s imenom i prezimenom koji će dati sve od sebe da ta zgrada dobije novi sjaj i da zaista bude centar svih kulturnih dešavanja u gradu, najavio je Matović, zvanično potvrdivši da će se kao vršilac dužnosti prijaviti na konkurs za izbor direktora KC Banski dvor.

(nezavisne.com)