Sport 27.10.2016.

Mladi banjalučki karatista ponos grada na Vrbasu

ČITANJE: 1 minuta

Osim prirodnim ljepotama, Petru Kočiću i prepoznatljivim kulturnim manifestacijama, Banjaluka je grad koji može da se pohvali uspješnim sportistima i sportskim kolektivima.

Među njima su svakako Karate klub “Bushido” i mladi karatista Dejan Janjić. O njegovom uspjehu dovoljno govori činjenica da je Dejan Majstor karatea prvi dan, koji se ovim sportom bavi od svoje četvrte godine.

Četrnaestogodišnji Dejan je, sa osvojenih oko 200 medalja na državnim i međunarodnim takmičenjima, besprjekornim vladanjem i odličnim ocjenama u školi, primjer uspješnog mladog sportiste koji bi trebalo da popunjava novinske stupce i izaziva divljenje na svim stranama.

Među mnogim sjajnim odličjima ističe se zlatna medalja osvojena na Svjetskom Shokotan prvenstvu 2012. godine.

Gotovo da nema takmičenja sa kojeg se Dejan ne vrati sa medaljom oko vrata. Tako je bilo i na posljednjem prvenstvu Republike Srpske za kadete gdje je osvojio dvije medalje.

Ovaj mladi Banjalučanin je posljednje dvije godine reprezentativac Bosne i Hercegovine u WKF kategoriji.

Sa svojim klubom je osvajač 136 zlatnih, 34 srebrene i 25 bronzanih medalja, kao i brojnih priznanja i pehara za najboljeg i najuspješnijeg takmičara i sportistu.

Svojim rezultatim Dejan i Karate klub “Bushido” na najbolji mogući način promovišu Banjaluku i sport u cijeloj Republici Srpskoj, a nema sumnje da je pred ovim mladiće svijetla budućnost, kako u karateu tako i u drugim oblastima.

(nezavisne.com)