Sport 19.06.2016.

Mladi fudbaleri banjalučkog Rekreativa pokorili Švajcarsku

ČITANJE: 1 minuta

Mladi fudbaleri banjalučkog Rekreativa (dječaci do 12 godina) pobjednici su 21. “Mischa Imhof Memorial” turnira u Vispu (Švajcarska), rodnom gradu Sepa Blatera, na kojem je učestvovala 21 ekipa iz Švajcarske, Italije i BiH.

Fudbaleri banjalučkog Rekreativa do 12 godina trijumfalno su okončali 21. “Mischa Imhof Memorial” turnir u Vispu (Švajcarska), rodnom gradu Sepa Blatera, na kojem je učestvovala 21 ekipa iz Švajcarske, Italije i BiH.

“Rekreativci” su do pehara stigli bez poraza!

Takmičenje u grupi okončali su sa četiri pobjede i dva remija, a onda su redom padali Sion (2:0) u osmini finala, Cirih (1:0) u četvrtfinalu, zatim nakon boljeg izvođenja penala Natters u polufinalu (3:2, 1:1), dok je u odlučujućem meču za trofej pao i Lugano rezultatom 2:0.

Tako se u vitrinama Rekreativa našao prelazni pehar, pa će Banjalučani imati obavezu i sljedeće godine da učestvuju na ovom prestižnom turniru i brane trofej.

Tokom cijelog turnira, veliki broj gledalaca sa prostora bivše Jugoslavije podržao je dječake Rekreativa, a upravo zahvaljujući njihovoj podršci uspjeli su i otići u Švajcarsku i nastupiti na ovom U-12 turniru, koji je bio savršeno organizovan.

Rekreativo sutra nastavlja “mini turneju” po Švajcarskoj. U Aarau će odigrati prijateljsku utakmicu sa istoimenom ekipom.

Ekipa Rekreativa na ovom turniru bila je pojačana dječacima iz drugih banjalučkih klubova, te dječacima iz Prijedora i Mrkonjić Grada.

Mladi fudbaleri Rekreativa zajedno sa stručnim štabom i ljudima iz kluba u oktobru prošle godine bili su gosti slavne Barselone, a turnir u Švajcarskoj još jednom je pokazao sa kolikom ljubavlju i entuzijazmom rade u ovom klubu iz banjalučkog naselja Česma.

(mondo.ba)