Sport 28.04.2016.

Mladi golman iz Banjaluke sanja o reprezentaciji Srbije

ČITANJE: 2 minute
cetkovic golman banjaluka
Nikola Ćetković,  mladi golman banjalučkog “Sport tima” sanja da krene stopama kapitena “zlatne generacije” Orlića sa Novog Zelanda, Predraga Rajkovića . Na dobrom je putu.

Nedavno je upisao prve minute za U-15 reprezentaciju Srbije. U prijateljskoj utakmici protiv Holandije je dobio šnasu da pokaže svoje vještinu među stativama,

“ Igrao sam za godinu dana stariju selekciju protiv Holadnije i to mi jako znači”, rekao je Nikola Ćetković.

Rad sa golmanima u u svim mlađim reprezentativnim selekcijama Srbije,  povjeren je Ivanu Ranđeloviću nekadašnjem čuvaru mreže Crvene Zvezde. Predan poslu, Ranđelović je stigao u Banjaluku, kako bi se na licu mjesta uvjerio u kakvim uslovima radi Ćetković u svom klubu. Nije se libio da pohvali raskošan talenat mladog čuvara mreže, ali je istakao i onu najvažniju crtu neohodnu da se talenat pretoči u kvalitet.

Nikola jako dobro napreduje. Gurnuo sam ga u uvatru sa godinu dana starijim momcima. Dobro se pokazao, ali je pred njima jedan jako radan period jer se do cilja može stići samo radom”, kazao je Ivan Ranđelović, trener golmana FSS.

U 15 reprezentacija Srbije, i ostale mlađe selekcije  oformljene su sa ciljem da okupe najtalentovanije srpske fudbalera koji bi u budućnosti mogli da zakucaju i na vrata omladinskog, a kasnije i “A” tima. Iz tog razloga, kaže Ranđelović, svi treneri u Savezu rade na tome da na “oku” imaju talaentovane fudbalere iz svih klubova. Uskoro kreće nova serija priajteljskih utakmica.

“Uskoro igramo protiv Bosne. Kao što sam već rekao, oformili smo dobru selekciju, radimo dobro. Koliko dobro, pokazaće vrijeme”, rekao je Ranđelović.

Ranđelović je kaže prijatno iznenđen uslovima za rad i organzacijom OFK “Sport tim” , čiji je Nikola član. Kako reče, u dobrim je rukama. Da je u dobrim rukama, svjedoči i podatak da će OFK “Sport tim” , sa jednom od svojih mlađih kateogrija , učestvovati na Radac Kupu u Njemačkoj. Ovaj turnir  po tradiciji okuplja pionirske selekcije najvećih evropskih klubova, pa će tako i ove godine, između ostalih  biti prisutni Mančester Siti, Sevilja, Beškitaš, milanski Inter i Benfika.

(ATV)