Vijesti 29.02.2016.

Mladi holandski pilot pokrenuo servis vazdušnog taksija: Uživajte u panoramskim letovima iznad BiH

ČITANJE: 2 minute
pilot
Mladi pilot iz Holandije koji je bio u potrazi za poslom, došao je na ideju da uspostavi servis vazdušnog taksija – zapravo čarter kompaniju u Bosni i Hercegovini i zemljama u okruženju, uz pomoć nekoliko osoba iz BiH, koje su poznanici njegovog oca.

Nakon što je nekoliko puta dolazio u BiH na poslovna putovanja sa svojim ocem, uvidio je činjenicu da su potrebna više od dva sata i put od 80 km za put između Sarajeva i Tuzle.

Tada je došao na ideju, da bi se to mnogo brže odvijalo putem vazdušnog  saobraćaja.

Zapravo je ovo pozadina priče o osnivanju servisa vazdušnog  taksija, odnosno čarter kompanije u Bosni i Hercegovini i zemljama okruženja.

Tako je pokrenut Chest Airline. Kompanija sa sjedištem u Živinicama, počela je s radom prije nekoliko mjeseci.

Nick de Borst, glavni izvršni direktor kompanije, istakao je da je riječ o maloj kompaniji koja omogućava let preko cijele BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i drugih zemalja u okruženju.

– Zbog loših cesta i visokih planina, putovanje automobilom posebno za poslovne ljude nije najbolji izbor, zato smo ponudili najbrži način putovanja, onaj vazduhom – rekao je de Borst.

– Putovanje automobilom iz Tuzle do Sarajeva traje oko dva sata, ali se avionom dođe za trideset minuta!- objašnjava de Borst.

Chest Airlines je čarter kompanija koja korisnicima omogućava da po svojim željama i potrebama rezervišu let kada im najviše odgovara, i to putem interneta ili telefona.

– Cilj je pružiti isplativo putovanje, rješenje koje pomaže da organizujete svoje dragocjeno vrijeme, a sve to da nije skupo a pritom i ugodno- ističe on.

Osim vazdušnog  taksija ova kompanija nudi i usluge panoramskih letova iznad bh.

Ovakva vrsta leta obično traje trideset minuta do jednog sata, a najpopularniji panoramski letovi koji će biti u ponudi su iznad Sarajeva i Tuzle.

U svojoj kancelariji u Živinicama Chest Airlines ima dvoje zaposlenih i nekoliko spoljnih saradnika koji su zaduženi za aerodromske poslove.

(Klix.ba)