Vijesti 12.07.2020.

MLADI LJEKARI UKC-a UPOZORILI GRAĐANE: Više od 80 odsto inficiranih posljedica naše neodgovornosti

ČITANJE: 2 minute

Mladi ljekari Univerzitetskog kliničkog centra /UКC/ Republike Srpske upozorili su građane, posebno mlade ljude, da se uzdrže od okupljanja i nose masku jer je utvrđeno da se virus najviše širi na masovnim skupovima u zatvorenim prostorima.

“Više od 80 odsto inficiranih je posljedica naše neodgovornosti. Nemojte otvoriti put ovoj najvećoj pošasti u 2020. godini. Poštujte preporuke, to će pomoći i vama i nama”, poručili su mladi ljekari tokom obraćanja javnosti iz UКC-a.

Кao neophodno u zaštiti od virusa su istakli nošenje zaštitne maske, držanje fizičke distance i pranje ruku.

Mladi ljekari su danas istakli da nije vrijedan nijedan odlazak u kafić da bi se zarazili i ugrozili zdravlje sebe i drugih.

Upozorili su da će, ako nastavi da raste broj pacijenata u kovid bolnici, kapaciteti biti iscrpljeni.

Ljekar Tanja Macanović Кostić, jedna je od mladih ljekara koja se obratili i istakla da se na Infektivnoj klinici liječi veliki broj pacijenata teške kliničke slike i da ima dosta mladih.

Ona je navela da je kovid infekcija opasna i da svi obolijevaju.

Ljekar Pavle Arambašić, koji radi sa kovid pozitivnim pacijentima, istakao je da su utvrdili da su okupljanja i nenošenje maske osnovni razlog povećanog broja pacijenata, te da zaraze ima i među maloljetnima, mladima, ali i bebama.

Jedan od ljekara Miljan Tešić skrenuo je pažnju da su zdravstveni radnici preumorni zbog rada pod punom opremom, te ukazao da pojedinci snose krivicu jer se ne pridržavaju pravila.

Pozvan je Inspektorat da vrši kontrolu pridržavanja mjera, te je još jednom ponovljeno da lijeka nema i da su svi ugroženi.

“Virus nije izmišljen, on je tu”, poručili su mladi ljekari UКC-a.

(Srna)