Vijesti 26.10.2022.

Mladić optužen zbog nesreće u kojoj su poginule beba, njena majka i maloljetnica

ČITANJE: 1 minuta

Osnovni sud u Višegradu potvrdio je optužnicu protiv Borisa Đerića koja ga tereti da je 21. maja na magistralnom putu Rogatica-Sastavci izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su tri lica preminula od zadobijenih povreda, a tri teško povrijeđena.

U optužnici, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, navodi se da je od povreda zadobijenih u ovoj nesreći u fočanskoj bolnici 22. maja preminulo lice iz Rogatice čiji su inicijali S.M.

Od zadobijenih povreda, preminula su i dva maloljetna lica, i to jedno 27. maja u bolnici u Sarajevu, a drugo 3. juna u bolnici u Beogradu, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Saobraćajna nesreća dogodila se kada je Đerić, upravljajući očevim automobilom “golf sedam” brzinom neprilagođenom uslovima na putu, prešao u drugu traku i udario u vozilo “seat altea” kojim je upravljalo lice koje je u ovoj nesreći zadobilo teške povrede.

U automobilu “seat altea” saputnici su bila dva lica koja su kasnije preminula, navodi se u saopštenju.

Treće lice koje je preminulo od povreda zadobijenih u ovoj saobraćajnoj nesreći je suvozač u vozilu kojim je upravljao Đerić.

(Srna)