Vijesti 06.02.2017.

Mladića oteo, strpao u gepek pa pretukao zbog duga od 70 maraka

ČITANJE: 2 minute

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Ognjena Mrđe (29) zbog brutalnog napada na Davora Malića (26).

Mrđa je Malića pretukao, strpao u gepek BMW-a i odvezao u naselje Ponir, gdje ga skinuo i bacio niz brdo.

Sakrio stvari
Optužnicom su Mrđi na teret stavljena krivična djela iznuda, nanošenje teških tjelesnih povreda i neovlašteno posjedovanje oružja. Napad se dogodio 18. novembra prošle godine iza kafe-bara “Double L ” u ulici Majke Jugovića u Banjoj Luci. U optužnici se navodi da je Mrđa, u namjeri da utjera dug od 70 KM, nasrnuo na Malića. Oborio ga je na pod i izudarao šakama te drškom pištolja CZ, kalibra od devet milimetara, za koji nema dozvolu.

– Dok je Malić ležao na tlu, Mrđa je dovezao svoj BMW i, uz pomoć Andreja Pravdića, nagurao žrtvu u gepek. Odvezli su ga u naselje Ponir. Tu ga je Mrđa izvukao iz gepeka, a onda mu je pištoljem prijetio da će ga ubiti – navodi se u optužnici.

Mrđa je nakon toga ponovo izudarao Malića, nanijevši mu teške povrede glave, i to prijelome jagodice, donje vilice, nosa i prijelom prsta. Potom je s njega skinuo svu odjeću i uzeo mu 30 KM, mobitel i bankovnu karticu. Onda ga je gurnuo niz brdo, gdje ga je policija pronašla. Stvari koje je uzeo od Malića, odvezao je do svoje garaže i prenio ih u kombi Mercedes Vito. Potom ih je sakrio na nepoznatoj lokaciji.

Podmetnuo požar
Nedugo nakon napada, napadači su uhapšeni i Mrđa je pritvoren, dok je Pravdić pušten da se brani sa slobode, a istraga protiv njega još nije okončana.

Inače, Davor Malić uhapšen je krajem januara zbog podmetanja požara u kafe-baru “Med”. U policiji sumnjaju da je iz osvete želio zapaliti “Double L “, iza kojeg je otet, ali je pogriješio kafić.

Preživio teško mučenje
Davor Malić je i kao maloljetnik bio žrtva brutalnog premlaćivanja. U decembru 2008. godine četiri napadača su ga, prijeteći puškom, istjerali iz internet-kluba “DD game “. Natjerali su ga da uđe u pežo 407. Potom su ga odvezli na Ponir, gdje su ga tukli, vezali za vozilo i vukli po putu. Slomili su mu ruku i izbili mu tri zuba.

(Avaz.ba)