Biznis 20.11.2018.

MLIJEKOPRODUKT OBILJEŽIO MEĐUNARODNI DAN DJETETA Druženje djece iz Doma Rada Vranješević uz film i mlijeko “Vitalia”

ČITANJE: 1 minuta

Povodom obilježavanja 20. novembra, međunarodnog dana djeteta, najveća domaća mljekara “Mlijekoprodukt” je u saradnji sa domom “Rada Vranješević”, organizovala posjetu štićenika ovog Doma multipleksu Palas.

Oko 60 mališana uživalo je na dvije projekcije filmova uz omiljeni ukus Vitalia mlijeka.

Kompanija “Mlijekoprodukt” poseban akcenat stavlja na društveno odgovorne aktivnosti koje se ogledaju u pomoći najmlađima, posebno onima iz socijalno osjetljivih kategorija. Druženje u bioskopu je samo jedna u nizu aktivnosti kojima kompanija iz Kozarske Dubice želi dati svoj doprinos u kreiranju zdravijeg i srećnijeg okruženja za djecu bez roditeljskog staranja.

Direktor doma Rada Vranješević, Vladimir Kajkut, zahvalio je rukovodstvu kompanije koja se opredijelila da pomogne ovoj kategoriji djece.

„Mlijekoprodukt je još jednom pokazao humanost, što nama u Dječijem domu „Rada Vranješević“ u Banjaluci puno znači. Ova kompanija Domu donira mlijeko i mliječne proizvode u ukupnim količinama potrebnim za redovnu ishranu djece i mladih, a kontinuirana donacija djeci mnogo znači za njihov rast i razvoj od onih najmlađih, pa do srednjoškolaca i studenata“, rekao je Kajkut.

U “Mlijekoproduktu” kažu da brojnim kampanjama nastoje da ukažu na veliki značaj konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda u dječijem uzrastu.

„Naročit senzibilitet imamo prema djeci iz Doma Rada Vranješević, a već nekoliko godina zaredom nastojimo da olakšamo rad ove ustanove i omogućimo djeci da uživaju u omiljenim mliječnim proizvodima“, poručili su iz Mlijekoprodukta.

Međunarodni dan djeteta, 20. novembar, obilježava se od 1989. sa ciljem skretanja pažnje na zaštitu djece od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije.