Vijesti 31.05.2016.

Mlijekoprodukt: Svaka treća osoba ima probavne smetnje

ČITANJE: 1 minuta

Obilježavanje 29. maja – Dana digestivnog zdravlja organizovano je u okviru promocije “Balans plus” jogurta koji klinički dokazano reguliše probavu za samo 10 dana, a prolaznici su imali priliku da igraju igre balansa i osvoje nagrade, saopšteno je iz kompanije “Mlijekoprodukt”, koja posluje u okviru najveće regionalne kompanije za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda “Imlek”.

Prema medicinskoj statistici, svaka treća osoba u svijetu ima probavne smetnje.

Šef Odjeljenja gastroenetrohepatologije Interne klinike Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci Aleksandar Dobrovoljski rekao je da je za funkcionisanje i razvoj ljudskog organizma neophodna raznovrsna i balansirana ishrana, kao i da su za dobru probavu veoma značajni i probiotici, odnosno “dobre” bakterije, posebno one koje se nalaze u mliječnim proizvodima.

“Najbolji prirodni probiotici, probiotičke-dobre bakterije nalaze u jogurtu, kiselom mlijeku i kefiru. Značajno mjesto u lancu pravilne ishrane zauzima unošenje dobrih-probiotičkih bakterija koje imaju blagotvorno dejstvo na digestivni trakt i time na cjelokupni organizam, a nalaze u mliječnim proizvodima kao što je `Balans plus`”, rekao je Dobrovoljski.

Marketing menadžer “Mlijekoprodukta” Vlado Sandić rekao je da je u današnjim uslovima ubrzanog tempa života i brojnih obaveza potrebno naći balans u ishrani i prilagoditi je savremenom načinu života.

“Upravo je jogurt `Balans plus` savremeni prehrambeni proizvod sa klinički dokazanim probiotskim dejstvom koji pomaže zdravoj i uravnoteženoj ishrani”, dodao je Sandić.

Svjetski dan digestivnog zdravlja obilježava se od 1958. godine s ciljem podizanja svijesti javnosti o značaju prevencije oboljenja digestivnog trakta.

(Agencije)