Biznis 08.03.2016.

“Mlijekoproduktu” prestižno priznanje

ČITANJE: 1 minuta
mlijekoprodukt
Kompanija “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice, koja posluje u okviru najveće regionalne kompanije za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda “Imleka”, dobitnik je priznanja “Stvaratelji za stoljeća” za 2015. godinu.

Ovu prestižnu nagradu dodjeljuje Međunarodni ekonomski forum “Perspektive”, a “Mlijekoprodukt” se izdvojio među 334 kandidata iz devet država srednje i jugoistočne Evrope.

Nagrade i priznanja najzaslužnijima za razvoj preduzetništva na području srednje i jugoistočne Evrope podijeljene su u pet kategorija, a Komitet za dodjelu nagrada “Mlijekoproduktu” je dodijelio priznanje za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

mlijekoprodukt 1

Svečanost dodjele nagrada i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” održana je od 4. do 6. marta ove godine u Dubrovniku u okviru regionalnog samita preduzetnika srednje i jugoistočne Evrope. Iz “Mlijekoprodukta” poručuju da je velika čast dobiti ovakvo priznanje među brojnim uspješnim preduzetnicima iz cijele regije.

-Svako priznanje, naročito ovako prestižno, predstavlja potvrdu da naš rad i zalaganje idu u dobrom smjeru. Naravno, priznanje je i jedna vrsta obaveze da u budućnosti budemo još bolji. Proteklih godina smo ulagali značajna sredstva u unapređenje kvaliteta sirovine i gotovog proizvoda, kao i modernizaciju proizvodnih kapaciteta, a planiramo i ubuduće nastaviti s ulaganjima kako bismo našim potrošačima ponudili samo najbolje od mlijeka- poručio je Vlado Sandić, marketing menadžer “Mlijekoprodukta”.

(NN)