Biznis 05.12.2019.

Mlijekoproduktu uručen Zlatni znak Crvenog krsta RS: Velika nagrada za humanost dokaz konstantne posvećenosti i pomoći

Kompaniji Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice je od strane Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske uručen Zlatni znak zbog konstantnih aktivnosti koje sprovode u cilju pomoći toj humanitarnoj organizaciji.

Zlatni znak je Mlijekoproduktu uručen kao simbol zahvalnosti za dugogodišnji dobrovoljni rad te doprinos razvoju i unapređenju rada Crvenog krsta, jačanju humanizma i međusobne solidarnosti.

Iz ove kompanije poručuju da ovo priznanje za njih ima veliki značaj jer dolazi od organizacije kojoj je osnovna misija da pomogne ugroženima i koja je u tom smislu najrelevantnija da ocijeni humanost na djelu.

“Neizostavni dio poslovanja kompanije su brojne društveno odgovorne aktivnosti koje sprovodimo godinama, a koje se ogledaju u stalnim donacijama humanitarnim udruženjima i najugroženijim članovima društva. Opredijeljeni smo da pomažemo kad god smo u mogućnosti i zato za nas ovo priznanje ima veliki značaj”, istakla je Rankica Marelj, direktor Mlijekoprodukta.

Mlijekoprodukt je danas najveći prerađivač sirovog mlijeka u Bosni i Hercegovini i zauzima jednu od vodećih pozicija na domaćem tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda, takođe najveći je izvoznik ovih kategorija u zemlji.