Vijesti 11.01.2019.

MNOGO ONIH KOJI TRAŽE OBROK Javna kuhinja Crvenog krsta pokrenula humanitarni broj

ČITANJE: 1 minuta

Pozivom na humanitarni broj 1413 građani mogu donirati jednu KM za pomoć u radu javne kuhinje banjalučkog Crvenog krsta, rekla je sekretar ove organizacije Željkica Ilić. 

Ilićeva je navela da je svim korisnicima u Centru za Socijalni rad Banjaluka urađena socijalna karta i da samo preporukom Centra mogu postati korisnici javne kuhinje.

Ona je navela javna kuhinja ima 440 korisnika koje određuje Centar za socijalni rad, ali da svakodnevno od deset do petnaest ljudi dolazi i traži obrok.

– Mnogo je onih koji u ovim hladnim danima dolaze i traže obroke. Mi im obezbijedimo obrok, ali ne mogu postati stalni korisnici dok ne ostvare to pravo i dobiju karticu – rekla je Ilićeva.

Ona je dodala da se mjesečno za pokrivanje troškova, kao i održavanje kihinje i opreme iz gradskog budžeta izdvaja 32.000 KM.

– Grad Banjaluka u cjelosti izdvaja ta sredstva, koja su posljednjih sedam godina na istom nivou, dok cijene svakodnevno variraju. Pomoću donacija i humanitarnih telefonskih brojeva uspijevamo da dodatno promijenimo i obogatimo jelovnik –  rekla je Ilićeva.

Ona je dodala da je humanitarni broj 1413 aktivan do kraja januara.

(Srna)