Vijesti 06.03.2017.

Modernija željeznička stanica u Vrbanji

ČITANJE: 1 minuta

Na željezničkoj stanici u naselju Vrbanja u toku su radovi na osiguranju i uređenju stanice po projektu PS-03, nakon kojeg će se omogućiti brže, kvalitetnije i bezbjednije odvijanje željezničkog saobraćaja.

U “Željeznicama RS” (ŽRS) su rekli da se ovi radovi izvode po projektu modernizacije sistema signalizacije i telekomunikacija.

– Ovaj projekat podrazumijeva ugradnju novog sistema SS osiguranja u stanicama Ostružnja, Snjegotina, Jošavka, Čelinac, Vrbanja i Banjaluka s telekomunikacionim uređajima, kao i polaganje optičkog kabla na dionici od Doboja do Banjaluke s uvodom u sve stanice s telekomunikacionim uređajima, pojasnili su u ŽRS.

Dodali su da je sprovođenje projekta počelo u aprilu 2016. godine i da bi trebalo da bude završeno u avgustu.

– Ukupna vrijednost radova na projektu za sve stanice je 15.811.780 evra, a finansira se iz preostalih kreditnih sredstava EBRD i EIB. Građevinski radovi u stanici Vrbanja su pri kraju, a u ostalim stanicama su već završeni, kazali su u ŽRS.

U nekim stanicama je već završeno instaliranje signalno-sigurnosnih uređaja i telekomunikacione opreme i sada slijede ugradnja vanjske opreme i međustanično povezivanje.

– Izvođač radova je AŽD ‘Praha’ sa svojim podizvođačima, a ovi radovi su započeli sredinom decembra prošle godine, rekli su u ŽRS.

(Nezavisne)