Magazin 25.12.2015.

Modna pravila na koja možete zaboraviti u 2016. godini

ČITANJE: 2 minute
Modna pravila
Pravila postoje da se ruše. Modni svijet je tokom godina uspio da sakupi popriličan broj pravila kojih bi trebalo da se pridržavamo, ali je napokon došlo vrijeme da se odreknemo onih najistrajnijih i dozvolimo sebi da pronađemo sopstveni stil bez poprijekih pogleda modnih puritanaca.

Horizontalne linije će vas učiniti širim

Mnogi misle da će ih odjevni predmeti sa horizontalnim linijama učiniti širim, i to je zaista slučaj ako je cijeli vaš autfit takav ili su odjevni komadi isuviše usko pripijeni uz tijelo, ali sumnjamo da je iko ikada isprobao takvu kombinacju. Zaboravite na ovo pravilo i slobodno obucite neku modernu majicu ili džemper sa horizontalnim linijama – sve dok je ostatak vaše odjeće pošteđen istih.

Crna i braon boja se ne miješaju

Iako mnogi smatraju crnu „neutralnom“ bojom koja se odlično slaže sa svim ostalim bojama, modna pravila su uvijek tvrdila suprotno. Međutim, stvari se polako mijenjaju i sada možete da nosite i kombinujete boje onako kako želite, pogotovo ako vas je ovo pravilo sprečavalo da nosite svoje dvije omiljene boje zajedno – crnu i braon.

Ne miješajte zlato i srebro

Ako dizajneri nemaju nikakav problem da prave nakit sa srebrnim i zlatnim elementima, zašto bi bio problem da te dvije boje ukombinujemo u autfit? Pritom, ako pogledamo svjetske zvezde, ne može, a da nam ne promakne da su kombinacije zlata i srebra trenutno jako popularne.

Na ova modna pravila možete da zaboravite

Nikada ne nosite teksas na teksas

Ovo pravilo se danas krši širom svijeta i to sa dobrim razlogom – teksas nikada nije bio popularniji. Za najefektniji izgled koristite odjevne komade teksasa različitih boja, nijansi i teksture, a najbolje bi bilo da se držite tamnijih boja.

Cipele uvijek moraju da se slažu sa torbom

Mnogi slijepo prate ovo pravilo, ali polako dolaze novi trendovi i pravila. Ako je ccijeli vaš autfit u crnoj boji, izaberite šarenu i upečatljivu torbu. Možete da na sebi imate i do tri boje i da pritom izgledate dobro. Što je vaš izgled prostiji, imate više mogućnosti da se igrate sa bojom cipela i torbe. Braon nijanse odlično se slažu sa narandžastom, žuta sa maslinasto zelenom bojom, tako da je napokon došlo vrijeme da više eksperimentišete i pronađete sopstveni stil.

(24sata)