Magazin 14.09.2015.

Modni komadi zbog kojih ćete muškarcima odmah postati privlačnije

ČITANJE: 1 minuta
seksi

Muškarci nisu komplikovani, ali to ne znači da nemaju neke stvari na kojima insistiraju. Kada je riječ o modnim detaljima koje ih privlače koj djevojaka, ove su najbitniji…

1. Štikle

Prema studiji objavljenoj u časopisu Archives of Sexual Behavior dokazano je da je visina žena direktno povezana s njenom atraktivnošću u očima jačeg pola. Štaviše, ista je pokazala da će muškarci priskočiti u pomoć djevojci što je viša njena potpetica na cipelama.

2. Mala crna haljina

Mnoga istraživanja i ankete su pokazale da je crna boja samopouzdanja, inteligencije i seksepila. Ove karakteristike osobito dolaze do izražaja kada žena bira malu crnu haljinu koja naglašava njene adute.

3. Odjeća otvorenih ramena

Mislite da muškarci “padaju” na grudi i zadnjicu? Razmislite malo bolje. Istraživači na univerzitetu Novi Južni Vels otkrili su da muškarce privlači pogled na gola ramena i ruke, pa će bluze i haljine koje otkrivaju ovaj dio tijela biti posebno privlačni jačem polu.

4. Garderoba crvene boje

The Journal of Personality and Socal Psyhology je objavio kako je crvena boja muškarcima najdraža. Muške poglede mamiće bluze, haljine, čak i ruž za usne u ovoj boji strasti, ljubavi i romantike.

5. Bodycon haljine

Studija objavljena u časopisu Archives of Sexual Behavior pokazala je da muškarce privlače žene koje imaju naglašenu figuru pješčanog sata. Na takvim ženama češće i duže zadržavaju pogled. Upravo zato veoma su popularne bodycon haljine koje siluetu čine skladnijom.

(Super žena)