Sport 25.10.2022.

MODRIĆ POTVRDIO SPEKULACIJE: “Mundijal u Kataru je moje posljednje takmičenje za Hrvatsku”

ČITANJE: 1 minuta

Luka Modrić, kapiten hrvatske fudbalske reprezentacije i igrač Real Madrida, za FIFA + kanal, koji najavljuje Svjetsko prvenstvo u Kataru, potvrdio je spekulacije u vezi sa njegovim oproštajem od Vatrenih.

“Svjestan sam da mi se bliži kraj karijere i ovo Svjetsko prvenstvo je posljednje natjecanje koje ću igrati za Hrvatsku”, poručio je Modrić.

Kako kaže ljudi ga često pitaju zašto i dalje igra za Hrvatsku umjesto da se fokusiram na klub.

“Reprezentacija je nešto jako posebno za mene. Nema većeg gušta nego igrati za svoju državu. Moj oproštaj će biti nevjerojatno težak”, naglasila je desetka Vatrenih.

Modrić je dosad bio pozvan na sedam velikih turnira. Svoj prvi poziv, tada kao igrač koji se tek treba dokazati, dobio je od Zlatka Cice Kranjčara za Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj. Nakon toga je kao neizostavan član prve ekipe vodio Hrvatsku na Eurima 2008., 2012. i 2016. godine te na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, a Mundijal 2010. ostao je jedini veliki turnir na koji se nije plasirao. Naravno, krunu karijere doživio je u Rusiji 2018. godine. Odveo je Hrvatsku do svjetskog srebra, a taj poduhvat pomogao mu je da osvoji Zlatnu loptu za tu kalendarsku godinu, što mu je najveće individualno priznanje u karijeri.

Ima 154 nastupa za Hrvatsku, po čemu je apsolutni rekorder. Zabio je i 23 gola, što mu je dovoljno za peto mjesto na listi, iza Davora Šukera, Ivana Perišića, Marija Mandžukića i Eduarda da Silve. Nedavno je potpisao ugovor s Realom, koji mu traje do ljeta 2023. godine.

(N.S)

Oznake: Luka Modrić