Vijesti 23.06.2021.

Modriča: Na inicijativu načelnika radno vrijeme trgovina nedjeljom ograničeno do 12.00 časova

ČITANJE: 1 minuta

Na inicijativu načelnika Jovice Radulovića opština Modriča postala je prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj u kojoj je rad nedjeljom ograničen do 12.00 časova.

Odluka o ograničenom radnom vremenu usvojena je na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine Modriča, a po novom random vremenu trebalo bi da rade trgovinske radnje sa područja ove lokalne zajednice.

“Usvojili smo jednu zaista važnu odluku o radu trgovinskih radnji, gdje je bilo veliko interesovanje javnosti. Ponosno mogu da kažem da ulazimo u red onih opština koje su ograničile rad nedjeljom, te da je takva odluka usvojena jednoglasno“, poručio je Radulović nakon sjednice.

On je istakao da je ovakva odluka od velikog značaja sa radnike pomenute djelatnosti, te da je iz tog razloga privukla značajnu pažnju javnosti.

„Prvobitno je bio prijedlog da to bude do 14.00 časova, Međutim, ja sam iskoristio svoje zakonsko pravo kao predlagača i predložio amandmanom da to bude do 12.00 časova i zahvaljujem se svim odbornicima koji su to usvojili i prihvatili“, zaključio je Radulović.

(N.S.)