Vijesti 03.05.2016.

Modriča: Otvorena prva kružna raskrsnica

ČITANJE: 1 minuta
 kruzni-tok-modrica-ATV
U Modriči je danas zvanično puštena u saobraćaj raskrsnica sa kružnim tokom za čiju izgradnju je opština, iz kapitalnog budžeta, uložila 75.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju Jovan Mišić rekao je da je izgradnja kružne raskrsnice, koja povezuje ulice Gavrila Principa, Berlinska, Vojvode Stepe Stepanovića i Trg Jovana Raškovića, završena za 35 dana, što je za 10 dana prije roka planiranog ugovorom sa izvođačem, preduzećem “Balegem” Gradačac.

Kružni tok će imati unutrašnji radijus od 16 metara, sa saobraćajnom trakom širokom osam metara i biće prvi kružni tok na prostoru opštine Modriča, pojasnio je Mišić.

On je istakao da su se stavljanjem kružne raskrsnice u funkciju smanjile gužve i povećala bezbjednost saobraćaja prema Rafineriji ulja Modriča, Gradskoj tržnici, Srednjoškolskom centru i sportskim terenima u Modriči.

Imajući u vidu povećanu gužvu u saobraćaju na raskrsnici regionalnih puteva Modriča – Doboj i Modriča – Odžak, kao i raskrsnice ulica Gavrila Prncipa i Dositeja Obradovića u centru grada, u narednom periodu biće potrebno izgraditi ove vrste raskrsnica, rekao je Mišić.

(Agencije)