Vijesti 20.02.2016.

Modriča: U pripremnim odjeljenjima 60 djece

ČITANJE: 1 minuta
djecije_obdaniste
Dječije obdanište “Naša radost” Modriča i ove godine će u svojim prostorijama realizovati program pripremnih odjeljenja koji za 60 djece sa prostora opštine finansira Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Direktor Dječijeg obdaništa Ljubica Đekić rekla je Srni da će besplatan boravak djece u obdaništu, koja nisu bila obuhvaćena nijednim vidom predškolskog obrazovanja, trajati tri mjeseca.

“U program pripreme za početak školovanja biće uključeno i 40 djece koja trenutno koriste usluge ove ustanove”, rekla je Đekićeva i istakla da će ukupan broj djece biti poznat kada počnu sa radom pripremna odjeljenja.

Program pripremnih odjeljenja trajaće od 7. marta do 31. maja. Boravak djece u obdaništu organizovaće se radnim danima od 16.00 do 19.00 časova.

Obdanište će obezbijediti prostor, dok će Ministarstvo obezbijediti didaktička srestva, te finansirati rad vaspitača.

Na prostoru Modriče prošle godine u prve razrede osnovnih škola “Sutjeska” i “Sveti Sava” upisano ukupno 217 djece, od kojih je 100 prošlo pripremu za početak školovanja.

Osnovno obrazovanje i ove godine u opštini Modriča započeće oko 220 mališana, od čega će 100 biti obuhvaćeno pripremom za upis u školu.

Godišnje u obdaništu “Naša radost” kroz različite sadržaje vaspitno obrazovnog procesa i specijalizovanog programa prođe više od 150 djece, uglavnom iz gradskih mjesnih zajednica Modriče, rekla je Đekićeva.

(Agencije)