MOGU LI OVE SEZONE VIŠE U ABA LIGI Igokea najavila da će dovesti još dva kvalitetna pojačanja

KK Igokea poslije pet sezona u novu ne ulazi kao šampion BiH, pa je pored dobrog plasmana u ABA ligi, povratak titule državnog šampiona primaran cilj tima iz Aleksandrovca.

Pored promjena u igračkom kadru, promjena se desila i na klupi. Nenad Trajković imenovan za glavnog trenera, a najveća pojačanja su dobro poznato lice regionalne košarke Sava Lešić, te Amerikanci Džimi Gevin i Trej Kel.

Trajković ističe da je za dobar rad najbitnija dobra atmosfera dodavši da mnogo očekuje od ovog tima.

– Pod broj jedan, bitna je hemija, dobar rad i atmosfera. Da budemo kao porodica, vjerujemo i poštujemo jedni druge. Da dajemo sve od sebe na treninzima, a onda ćemo dati i na utakmicama. Želja mi je bila da se vratim na naše prostore, gdje nisam dugo radio, te da pokušam učiniti sve da moj povratak bude pozitivan, kako bih iza sebe ostavio nešto lijepo. Igokea je odlično organizovan tim i ja sam uvjeren da ovdje možemo napraviti značajne rezultate, afirmisati nove igrače. Da ne mislim tako ne bih ni dolazio – poručio je novi trener Igokee Nenad Trajković i dodao da će klub angažovati još nekoliko pojačanja.

– Gledaćemo da angažujemo još dva ili tri igrača. Potreban nam je šuter, igrač koji igra trojku i četvorku, te jedan centar. Pokušavamo da dovedemo što manje stranaca, da to budu igrači sa naših prostora. Imamo neke ideje, uspostavili smo kontakte i vidjećemo koliko ćemo uspjeti u svojim namjerama. Želja nam je da dovedemo bar jednog super kvalitetnog igrača, kako bismo mogli da pariramo ekipama sa jačim budžetom od našeg – istakao je trener Igokee.

Igokeu ove sezone očekuje nastup u ABA ligi, dok će se takmičenju u Ligi BiH priključiti tek u završnici kada bude formiranja Liga 6 za prvaka.

“Igosi” će biti domaćin drugog izdanja Superkupa ABA lige koji će biti održan od 20. do 23. septembra u Laktašima. Na njemu će nastupiti osam ekipa Crvena Zvezda, Budućnost, Partizan, Cedevita, Mornar, Zadar i Olimpija. Prošle godine u Baru slavila je Cedevita.

(Srpskainfo, Glas Srpske)

U ORGANIZACIJI GRADA Besplatne sportske sekcije od septembra

Grad će do 21. avgusta formirati rang-listu profesora koji će po školama od septembra sprovoditi besplatne sportske sekcije koje će se finansirati iz gradske kase. Potvrdio je ovo načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac i dodao da se na javni poziv za sprovođenje ovog projekata prijavilo 38 nezaposlenih profesora fizičkog vaspitanja.

Web narudžba donosi uštedu

Ukoliko ste u potrazi za novim telefonom, m:tel vam iz svoje bogate ponude uređaja preporučuje dva odlična modela, HTC Desire 12 i LG K8. HTC Desire 12 je modernog i elegantnog dizajna sa tankim okvirom i reflektivnom površinom koja uz dinamične boje stvara jedinstven stil. Ovaj kvalitetni telefon ima ekran velike površine ali je dovoljno lagan

BOLJI USLOVI ZA 700 UČENIKA U toku obnova škole u Boriku

Do početka nove školske, godine Osnovna škola „Vuk Stefanović Karadžić“, u naselju Borik, dobiće potpuno novo ruho, nakon što su, uz pomoć međunarodnih donacija, otpočeli obmni radovi na „utopljavanju“ školskih prostorija, u okviru najobimnije rekonstrukcije u posljednjih nekoliko decenija. Radove na obnovi škole danas su obišli i gradonačelnik Igor Radojičić i ministar prostornog uređenja, građevinarstva